top of page
Search

Overlijden br. Elias

Met het overlijden van broeder Elias verliest Sint Jan LVW een bevlogen pater, gids en inspirator voor jongeren. Broeder Elias begon ooit met de kampen van Sint Jan LVW en heeft in de loop der jaren vele jongeren begeleid op tochten door de Ardennen en verschillende berggebieden. De laatste jaren was hij betrokken bij het Survivalkamp en de Bikkeltocht. Dit waren activiteiten waarin hij jongens en jonge mannen kon meegeven hoe zij goede mannen konden zijn en hen helpen uitdagingen aan te gaan. Het werd de deelnemers niet makkelijk gemaakt en dat was jaren geleden op bergkampen onder leiding van pater Elias ook al zo. De fysieke en geestelijke uitdaging aangaan, hét kenmerk van Sint Jan LVW, was voor pater Elias belangrijk. Echter, hij was altijd bereid te luisteren, vragen te beantwoorden en misschien wel vaderlijk advies te geven aan de vele jongeren die met hem op kamp zijn geweest.

Alhoewel broeder Elias dus vooral betrokken was bij kampen voor tieners en jongeren vond hij het geen probleem om op Duinenkamp (ons kamp dat we jarenlang voor jonge kinderen hebben georganiseerd) te komen biecht horen toen dat kamp in 2022 bij de Loonse en Drunense Duinen plaatsvond. Hij woonde tenslotte toch in de buurt, zo zei hij.


Bij Sint Jan LVW zullen we de komende tijd nadenken over hoe wij de kampen kunnen voortzetten waar pater Elias bij betrokken was.





431 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page